Jäsenhuone|Työhuone

SPL järjestää C+ / LAT koulutusta lasten valmentajille

18.11.2016

Lisää osaamista lasten valmennukseen C+ / LAT koulutuksella

Tavoitteena on saada seuratoimintaan lisää alle 12-vuotiaiden lasten jalkapallovalmennuksen erityisosaajia ja liikunnan ohjaamisen ammattilaisia. Koulutus valmistaa samalla liikunnan ammattitutkinnon tai sen osan suorittamiseen. Koulutuksesta voi rakentaa myös oppisopimuskoulutuksen.   

- Valmentajakoulutus on uudessa strategiassa kärkihanke. Meillä on yli 60 00 lapsiharrastajaa ja lajin kasvuvauhti on hurja. Haluamme tarjota kaikille laadukkaan valmennuksen. C+ on yksi keino matkalla laadukkaampaan juniorivalmennukseen, korostaa Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihinen

- Seuroissa tarvitaan lisää osaavia lasten jalkapallovalmentajia, valmennusryhmien tutoreita ja eri ikävaiheiden pelaajien kehittämiseen erikoistuneita henkilöitä. Lisäksi seuroissa on kasvava määrä työpaikkoja henkilöille, joilla on laaja-alainen ammattitaito eri kohderyhmien ohjaamiseen esimerkiksi seuran, koulun ja päiväkotien välisessä yhteistyössä. Uusi koulutus on pilotoitu vuoden 2016 aikana Eerikkilän Urheiluopiston kanssa. Pohjoisessa järjestettävä oma koulutus on tärkeää, jotta matkat koulutuksiin voidaan pitää järkevinä. Lisäksi Lapin Urheiluopiston korkea osaaminen mm. taitovalmennuksen osalta saadaan yhteistyön myötä jalkapallovalmennukseen tehokkaammin, toteaa Palloliiton nuorisopäällikkö Marko Viitanen

Vuoden 2017 aikana koulutus järjestetään Eerikkilän Urheiluopistolla ja Lapin Urheiluopistolla Rovaniemellä. Koulutuksen osia on myös seuraympäristössä. 

Koulutuksen pääteemat: 

- valmentajan itsensä kehittämisen taidot 

- kokonaisvaltainen valmennus ja sen käytännön toteutus 

- pelaajien osallistaminen, motivointi ja kasvatusyhteistyö kodin ja eri toimijoiden kanssa

- valmentajan ja pelaajan välisen vuorovaikutuksen kehittäminen

- syvennettyä tietoa lapsen/nuoren kasvusta ja kehityksestä kokonaisvaltaisen valmennuksen näkökulmasta

- liikkumaan ohjaaminen terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden näkökulmasta 

Valmennusosaamisen erityinen painopiste on jalkapallon teknis-taktisten valmiuksien kehittäminen ja pelin ymmärryksen opettamisprosessi. Koulutuksessa huomioidaan 11v11 -pelin ja huippujalkapallon vaatimukset, mutta keskitytään 6-9 ja 10-12 –vuotiaiden pelaajien kehittämiseen. 

Lisätietoa valmentajien koulutuksesta: www.palloliitto.fi/palloliitto/valmentajille

 

Haku vuoden 2017 koulutuksiin on auki:

Lapin Urheiluopiston hakutiedot: http://santasport.fi/koulutus/lis%C3%A4koulutus/liikunnan-jalkapallo 

Eerikkilän Urheiluopiston hakutiedot: https://www.eerikkila.fi/koulutus/liikunnan-ammattitutkinto-ja-lasten-ja... 

 

Lisätiedot:

marko.viitanen@palloliitto.fi - koulutuksen kokonaisuus