Jäsenhuone|Työhuone

Maajoukkueiden valmennustoiminta organisoitiin uuteen ilmeeseen

19.11.2013

Hannu Tihisestä pelaajakehityspäällikkö. Lue lisää Palloliiton tiedotteesta (alla)

TIEDOTE, 19.11.2013 (358)

Palloliitto jatkaa panostamista pelaajakehitykseen

Suomen Palloliitto on vahvistanut maajoukkuetoimintoaan kolmella valmentajasopimuksella, sekä uudella pelaajakehityspäälliköllä, joka toimii poikamaajoukkue- ja aluevalmentajien esimiehenä. Tehtävänkuva on Palloliitossa uusi.

Hannu Tihinen, 37, aloittaa pelaajakehityspäällikkönä 15.1.2014 alkaen. Tihinen koordinoi poikien ikäluokkamaajoukkueiden (U19-U15) toimintaa, aluevalmennusta sekä Palloliiton seuroihin palkkaamien talenttivalmentajien toimintaa. Palloliiton tavoitteena on palkata kymmenen täysipäiväistä valmentajaa alkuvuodesta 2014 tukemaan seuroissa tehtävää pelaajakehitystyötä. Pelaajakehityspäällikön vastuulla on myös Palloliiton valmennuskeskusyhteistyö, sekä maajoukkuetoiminnan koordinointi yhdessä naisten ja tyttöjen sekä futsalin vastuuhenkilöiden kanssa.

Hannu Tihinen on pelannut urallaan pääsarjatasolla Suomen lisäksi Norjassa, Englannissa, Belgiassa ja Sveitsissä yhteensä 438 ottelua, joissa hän teki 51 maalia. Päätettyään aktiiviuransa A-maajoukkueen pitkäaikainen luottotoppari toimi FC Zürichin johdon assistenttina. Tihisen vastuualueina oli muun muassa seuran junioriakatemiatoiminnan kehittäminen sekä valmentaminen eri ikäluokkajoukkueissa. Hän oli myös vastuussa nuorien pelaajien integroimisesta miesten edustusjoukkueeseen. Tihinen on suorittanut B-valmentajatutkinnon ja hän jatkaa valmentajakoulutustaan edelleen Palloliiton kursseilla.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi on nimitetty 1.1.2014 alkaen Tommi Kautonen 1+2-vuotisella sopimuksella. Pikkuhuuhkajien päävalmentajan toimenkuvaa muutetaan niin, että joukkueen toiminta palvelee entistä paremmin A-maajoukkuetta. Tommi Kautonen toimii läheisessä yhteistyössä A-maajoukkueen valmennustiimin kanssa. Pikkuhuuhkajien pelitapa ja joukkueen muut toiminnot yhtenäistetään A-maajoukkueen toimintatapojen kanssa.

Vuoden 2014 alusta Palloliiton poikamaajoukkueita valmentavat Jarkko Wiss (alle 19- ja 18-vuotiaat) sekä Kimmo Lipponen (alle 17-, 16- ja 15-vuotiaat).

Jarkko Wiss, 41, on toiminut viime vuodet Palloliiton aluevalmentajana. Hän on suorittanut UEFA Pro-lisenssin. Pelaajaurallaan Wiss pelasi Suomen lisäksi Norjan, Englannin ja Skotlannin sarjoissa. Wiss pelasi A-maajoukkueessa 45 ottelua, joissa hän teki kolme maalia.

Kimmo Lipponen, 50, on valmentanut useita eri ikäluokkamaajoukkueita 2000-luvulla, sekä toiminut aluevalmentajana. Pelaajaurallaan hän pelasi 301 pääsarjaottelua Suomessa, tehden 49 maalia. UEFA Pro-lisenssin suorittanut Lipponen pelasi myös Itävallan pääsarjassa 1988–1989 Foto Nettig Viennassa. A-maaotteluita Lipposelle kertyi kuusi.

Palloliitto on tehnyt lisäksi valmentajasopimukset kolmen A-maajoukkuevalmentajan kanssa. Markku Kanerva ja Mika Lehkosuo jatkavat päävalmentaja Mixu Paatelaisen alaisuudessa Huuhkajissa. Lisäksi Antti Niemi jatkaa A-maajoukkueen maalivahtivalmentajana. Markku Kanerva toimii A-maajoukkueen lisäksi Palloliiton koulutustoiminnossa valmentajakouluttajana.